EN Nor Dk
Bulgarienview DK
Angel Dimitrov 58 - 8016 Sarafovo
info@bulgarienview.dk
00359 878 329 428

- Hvem er kjøperne av ferieboliger ?


- Hvem er kjøperne av ferieboliger ?

9 av 10 leiligheter ved den bulgarske svartehavskysten blir nå kjøpt fra kjøpere fra Russland

Den globale krisen i 2008 hadde en stor innvirkning på økonomien i Europa. Hverdagen tilbyr oss ny "dagsorden" i mediene med overskrifter som bank pakker, konkurser og stigende arbeidsledighet.

"Crisis 08" hadde en sterk innflytelse på boligmarkedet i Bulgaria.

Boligmarkedet før krisen
Utlendinger fikk lov til å kjøpe eiendom i Bulgaria i 2000. På den tiden var innbyggerne i Storbritannia og Irland de som åpnet det nye markedet, etterfulgt av kunder i Danmark, Norge, Belgia og Polen.

Det var normalt å kjøpe en leilighet, noen ganger to eller flere under bygging, og å betale kjøpesummen i avdrag i løpet av byggingen av bygningen.

Unåden etter krisen
I 2006 og 2007 var det interessant også for folk i Russland og de russisktalende republikker (med en befolkning på rundt 250 millioner, hvorav ca 150 millioner bor i Russland) å kjøpe leiligheter ved Svartehavskysten.

Antallet russere som ønsker å kjøpe eiendom i Bulgaria økte betydelig etter den globale krisen, som ikke har vesentlig påvirket den russiske økonomien.

Dette skjedde først etter 2008, da det ble mulig for den russiske middelklassen å kjøpe leiligheter fra videresalg som har falt i pris mellom 10 og 20 % per år.

Russere kjøper ikke for å investere
Du som kommer fra Storbritannia og Irland, kjøpte sannsynligvis din eiendom i Bulgaria som en investering med ideen for:

- øking av prisene etter tiltredelsen av Bulgaria til EU i 2007

- økning av boligprisene i følge av den forventete (da) utskifting av Leva i Euro

- avkastningen på investeringen gjennom leie

De fleste russere kjøpe leiligheter ikke som en investering og som en fritidsbolig, men som en bolig de bruker intensivt. De er tiltrukket av:

- de varme somrene og den frisk lufta av Svartehavet

- frisk frukt og grønnsaker

- mangel på språkbarrieren

- lave levekostnader


Ja tak - Giv mig en GRATIS evaluering af min feriebolig